Saturday, November 1, 2008

whO LoVeS yOu??


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik / terhandsome walaupun mungkin kamu merasa kamu terlalu kurus atau berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti "morning!!,'selamat hari minggu', "gud nite", "take care", dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan "I LOVE U", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya.. kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan
belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu....



errr....
asik ckp pasal L.O.V.E lak sejak akhr2 ni..
nape ek??
huhu..



7 comments:

tank said...

aku penah hantar sms gudnite pada seorang kawan... mungkin dia juga beranggapan aku ingin cakap i love u sebab dia tak tahu akan nombor baru aku...

^^ iLa_siNdaReLa ^^ said...

tank,
"penah hantar sms gudnite pada seorang kawan" x b'mksd I LOVE U..
die pasti x salah paham mlainkn anda sms mcm tu ari2..hehe..but depends on individu gak..=p

tank said...

aku rase die individu yang selain dari yang dimaksudkan..... bagaimana kalau cinta lama mengganggu dengan sebarka cerita-cerita palsu...?

^^ iLa_siNdaReLa ^^ said...

owh..
encik tank,
(mcm pelik je ade p'kataan encik d dpn tu
biarkn ia b'lalu sbb klo cerita2 palsu yg d sebarkn, cinta itu x kn d berkati..klo beliau benar2 ikhlas, beliau x kn sebarkn cerita2 palsu..1 p'nyataan yg biasa kte dgr.."cinta x smstinye memiliki, kalo ade jodoh x ke mane.."
adakah anda b'setuju??

tank said...

tak mengapa...
tapi kalau menggantikan encik dengan perkataan sir mungkin lebih afdal...
aku bersetuju, mungkin...
bagaimana kalau, aku sudah tidak ada perasaan padanya dan dia juga sudah punyai teman lelaki, tapi dia masih menggangguku dengan cerita-cerita palsu dan meyakitkan hati... munkinkah niatnya ingin aku bertumbuk dengan teman lelakinya yang merupakan teman baikku?

^^ iLa_siNdaReLa ^^ said...

hm..
mgkn die saje..
mau lihat kamu masih syg kn die atau x..
atau mgkn die tamak mau ke2-2 nye skali..

farha ; annie said...

hee~
maybe u fall in love :)